Werken in de regio Venray

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: BBL-leerling Woonbegeleider (Gehandicaptenzorg)

Werkgever:Daelzicht
Plaats:Limburg

Wil jij zinvol werk doen en het verschil maken in de gehandicaptenzorg? Wil jij werken en leren combineren? Wil jij je voorbereiden op een loopbaan binnen de gehandicaptenzorg, waarin je aan de slag kan gaan met de doelgroep ouderen/Ernstig Meervoudig Beperkt (EMB) of met de doelgroep gedragscomplex? Daelzicht is op zoek naar leerlingen voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) Maatschappelijke zorg 3/4 of Verzorgende Ig per september 2023.

Wij hebben de volgende vacature:

BBL – Leerling Woonbegeleider Gehandicaptenzorg 28 uur, heel regio Limburg

Wat ga je doen?

Als BBL-Leerling binnen Daelzicht ga je direct voor 28 uur per week aan de slag in de praktijk op een van onze locaties. Je bent dus vanaf de eerste dag direct onze collega! Daarnaast ga je 1 dag in de week naar school, samen met je collega leerlingen van Daelzicht. Ieder jaar wissel je van locatie, zodat je ervaring gaat opdoen met diverse woongroepen en na je afstuderen een goed beeld hebt van je eigen competenties. Je wordt dan ook breed opgeleid, met extra aandacht voor de doelgroep Ouderen/EMB of de doelgroep Gedragscomplex. Kijk voor meer info en beeldmateriaal over BBL bij Daelzicht: Leren & stages | Werken bij Daelzicht

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Doelgroep Ouderen/EMB

Zowel op onze terreinen in Koningslust (Noord-Limburg) en Heel (Midden-Limburg) als in de wijk in regio Noord-Limburg en regio Sittard-Geleen, heeft Daelzicht woonlocaties met oudere cliënten en/of cliënten met een ernstig meervoudige beperking (EMB). In het werken met deze cliënten ligt er een grote nadruk op verzorgende taken en, voor de bewoner, gemak, comfort en kwaliteit van leven. Ben jij verzorgend ingesteld en werk jij graag met veel respect en toewijding aan een prettige dag voor bewoners? Dan is de doelgroep Ouderen en/of EMB voor jou interessant!

Doelgroep Gedragscomplex

Op onze terreinen in Heel en Koningslust en in Tienray wordt zorg en begeleiding geboden aan cliënten met gedragsproblematiek. Wat voor mensen zijn deze bewoners? In vaktermen noemen wij ze cliënten met een ernstig verstandelijke beperking (EVB) en moeilijk verstaanbaar gedrag. Bijzondere mensen, die de wereld anders zien en ervaren dan anderen. En daar dan ook anders op reageren.Als uiting van frustratie of onbegrip komt fysieke agressie voor. Het is belangrijk dat je alert bent en signalen kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Wil jij graag dat elke werkdag anders is met nieuwe uitdagingen en sta je stevig in je schoenen? Dan is werken met gedragscomplex wellicht iets voor jou! Lees meer over gedragscomplex via: Heb jij het in je? | Daelzicht

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt minimaal een VMBO (kader/TL), MAVO of HAVO diploma of je bent een BOL-student Zorg en Welzijn (mbo-niveau 3 of 4);
 • Je bent iemand die graag zijn handen uit de mouwen steekt en die graag een uitdaging aangaat. Je staat stevig in je schoenen en bent stressbestendig;
 • Voor doelgroep Ouderen/EMB: Je bent graag verzorgend bezig en bent fysiek fit;
 • Voor doelgroep Gedragscomplex: Werken met cliënten met complex gedrag vraagt om geduld, een rustige uitstraling en grip op je eigen gedrag naar cliënten toe. Je raakt niet in de war van onvoorspelbaar gedrag en je kan je eigen gedrag aanpassen wanneer de situatie daarom vraagt.
 • Teamwork vind je leuk. Je neemt je verantwoordelijkheid en denkt in oplossingen;
 • Werken in de zorg is werken op onregelmatige tijden, dit vind jij geen probleem;
 • Je werkt op diverse locaties in de regio Zuid-, Noord- en Midden-Limburg. Eigen vervoer is belangrijk en een rijbewijs is een pré.

Dit bieden wij

 • Leerlingencontract van 28 uur per week, voor de duur van de opleiding;
 • Mbo-opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 3 of 4, Combi MMZ3/Verzorgende IG of Verzorgende IG, betaald door Daelzicht, startend in september 2023 (opleiding bij Gilde Opleidingen);
 • Een leerlingensalaris (bruto per maand) tussen €1.563,- (jaar 1) en €2.254,- (jaar 4) op basis van onze CAO Gehandicaptenzorg (op basis van 36 uur per week). Ben je 21 jaar of ouder dan is je salaris gebaseerd op het wettelijk minimumloon, wanneer het CAO-salaris lager is. Heb jij reeds relevante (meerjarige) werkervaring, dan kunnen andere arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn.
 • Bovenop je salaris komt naast vakantiegeld ook een eindejaarsuitkering en onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing).
 • Een vaste baan bij Daelzicht als je de opleiding succesvol afrondt;
 • De ideale voorbereiding voor een carrière binnen de gehandicaptenzorg.

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’. In de motivatiebrief lezen we graag terug waarom jij in de gehandicaptenzorg bij Daelzicht aan de slag wilt en naar welke doelgroep/opleiding jouw interesse uit gaat. Mocht je dit nog niet weten, dan komen we daar graag samen achter in een gesprek.

Voor meer informatie kun je terecht bij Yvonne van Bezel, recruiter, via +31 6 15265372.

Selectieprocedure:

1. Een recruiter neemt telefonisch contact met je op n.a.v. je sollicitatie.

2. Je wordt ingepland voor een vervolggesprek op korte termijn en je krijgt een (persoonlijkheids)vragenlijst toegestuurd die je dient af te ronden voorafgaand aan het gesprek.

3. Een gesprek met vertegenwoordiging vanuit de zorg, afdeling Leren & Ontwikkelen en Recruitment.

4. Evt. vervolgstappen op maat, zoals 2e gesprek, info bijeenkomst en/of meeloopdag.

5. Arbeidsvoorwaardengesprek.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.