Werken in de regio Venray

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Begeleider Gehandicaptenzorg (Kind, Jeugd en Gezin / Tienray)

Werkgever:Daelzicht
Plaats:Tienray

Wees jezelf, anderen lopen er al zoveel rond! Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen zorgvraag. Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg binnen onze doelgroep Kind, Jeugd en Gezin? Wil jij graag een belangrijk aandeel hebben in de groei en ontwikkeling van de kinderen op ’t Raayke? Wil jij met jouw kennis en enthousiasme ons team komen versterken? Lees dan snel verder!

Voor onze locatie ’t Raayke in Tienray (Noord-Limburg) hebben wij een vacature voor:

Begeleider Gehandicaptenzorg (Kind, Jeugd en Gezin / MVG) 24-28 uur, vast contract,

Locatieprofiel

De locatie t Raayke biedt een stabiele woonomgeving voor onze cliënten, waarin ze met leeftijdgenoten kunnen opgroeien in een beschermde omgeving. ’t Raayke ligt aan de rand van een bos en bestaat uit vijf woongroepen op één woonlocatie, daarnaast zijn er 2 appartementen. Op ’t Raayke hebben de cliënten volop de ruimte om buiten te spelen en is er ook een bioscoop.

De zorg en ondersteuning die geboden wordt zijn passend bij de ondersteuningsvraag en de sociale emotionele ontwikkeling van onze jonge cliënten. De jeugdigen/kinderen hebben een verstandelijke beperking ( uiteenlopend van ernstig verstandelijk beperkt (EVB+) tot een lichte verstandelijke beperking (LVB)) met daarnaast vaak bijkomende problematieken die van invloed zijn op de ontwikkeling van de cliënt.

De kinderen hebben alle individuele doelen, gaan gedeeltelijk of volledig naar school, en een enkel kind neemt deel aan de dagbesteding op ’t Raayke zelf. Binnen de dagbesteding hebben we diverse ruimtes zoals een snoezelruimte, bioscoop en een bewegingsruimte zodat er individueel geanticipeerd kan worden op de zorgbehoefte van de cliënten.

Zo ziet jouw baan eruit

Als begeleider, ga je aan de slag samen met de cliënten en je collega’s om individuele doelen uit het ondersteuningsplan van de cliënten te behalen. Daarnaast ondersteun je de cliënten in het contact met het netwerk en de dagelijkse gang van zaken. De kinderen die op ‘t Raayke wonen hebben directe toezicht nodig en dienen begeleid te worden op verschillende onderdelen. Voor deze vacature ga je meer specifiek aan de slag met een combinatie van de doelgroepen EMB en matig tot lichte verstandelijke beperking.

Je hebt een groot aandeel samen met de coördinerend begeleider in het opstellen en monitoren van de ondersteuningsplannen. Je begeleid de cliënten aan de hand van deze ondersteuningsplannen en coacht ook je collega’s omtrent de begeleidingsafspraken. Er dient namelijk consequent uitvoering te worden gegeven aan de begeleidingsplannen, zodat er een lijn van begeleiden is die herkenbaar is voor de client. Je draagt op deze manier iedere dag weer bij aan de ontwikkeling en het welbevinden van onze jeugdige cliënten.

Je helpt deze doelgroep door structuur, ritme, regelmaat, duidelijkheid en veiligheid te bieden. Je hebt een open houding en je volgt de cliënten vanuit de supportgedachte. Je maakt hierbij gebruik van de schakeltijd en stemt je begeleidingsstijl af op de sociaal-emotionele ontwikkeling (SEO) van de client. Het vraagt van jou als professional om tegelijkertijd flexibel mee te bewegen en toch ook oog te hebben voor de kaders. Het bewaken van de grenzen is voor deze doelgroep erg belangrijk. Een flinke portie humor kan hierbij helpen!

Dit bieden wij

  • Een salaris op basis van FWG 45 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.151,- en € 3.289,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast contract op basis van 28 uur per week als Begeleider B.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Een diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-4. Denk hierbij aan een diploma SPW/MMZ-4, Activiteitenbegeleiding, of (z-)verpleegkunde. Ook HBO Pedagogiek / HBO Jeugdwelzijnswerk, SPH of Social Work sluiten prima aan;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met kinderen met een verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek;
  • Een evenwichtig en positief ingesteld karakter, staat stevig in zijn/haar schoenen en kan consequent optreden. Daarnaast durf jij initiatief te nemen en adequaat in te grijpen wanneer de situatie daarom vraagt;
  • Je bent didactisch onderlegd en bekend met activiteiten opzetten organiseren en begeleiden, je hebt dan ook affiniteit met ontwikkelingsgericht werken;
  • Je bent een flexibele collega want er wordt gewerkt in een wisselend rooster (inclusief weekend- en avonddiensten), en het kan voorkomen dat je wordt gevraagd eens uit te helpen op een andere locatie indien nodig.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Voor meer informatie kun je terecht bij Carmen Verbakel, leidinggevende zorg, via telefoonnummer +31 6 46077851

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.