Werken in de regio Venray

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Directeur Bedrijfsvoering Brabant en Limburg

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Eindhoven

Wil jij er zijn voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving? En wil je dat doen in een positie waarin je je persoonlijkheid en inhoudelijke expertise volop kan inzetten? Dan is de positie Directeur Bedrijfsvoering bij het Leger des Heils regio Zuid-Oost (Noord-Brabant en Limburg) iets voor jou!

Wat ga je doen?

De Directeur Bedrijfsvoering is lid van het directieteam van de regio Zuid-Oost (Brabant en Limburg), verder bestaande uit een Directeur Zorg en een Regiodirecteur (directievoorzitter). De Directeur Bedrijfsvoering is medeverantwoordelijk voor het tot stand komen en uitvoeren van beleid (op alle beleidsgebieden). Dit alles binnen de kaders van het meerjarenbeleidsplan van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G), financiële afspraken, strategisch beleid, wet- en regelgeving en W&G kwaliteitscriteria. Het beleidsvormingsproces vindt plaats met voldoende participatie van medewerkers en deelnemers.

De Directeur Bedrijfsvoering heeft Eindhoven als standplaats en stuurt de volgende afdelingen aan: finance & control, productie control, contractmanagement zorg, 50|50 (het werkbedrijf van het Leger des Heils) en vastgoed & facilitair. De volgende gebieden behoren tot de directe verantwoordelijkheid:

  • Het strategisch beleid voorbereiden en realiseren met betrekking tot bedrijfsvoering
  • Het behalen van het financieel budget en het tijdig/correct forecasten van de resultaten
  • Strategisch huisvestingsbeleid
  • Een stevige verbinding tussen bedrijfsvoering en primair proces
  • Het adequaat vastgoedbeheer van de locaties, waaronder juist gebruik van veiligheidsmaatregelen
  • De bewaking van de (meerjaren) investeringsbegroting en het werkkapitaal
  • Het goed laten verlopen van het zorgverkoopproces, zowel qua aanbesteding als qua (tussentijdse) verantwoording
  • Het realiseren van adequate tariefafspraken
  • Het rapporteren door tijdige en volledige managementrapportages
  • Juiste kwaliteit van de medewerkers met betrekking tot competentieontwikkeling, kennis, ervaring, informatie en materiële toerusting
  • Veiligheid van accommodaties

Dit ben jij

Als Directeur Bedrijfsvoering herken je jezelf in de identiteit van Het Leger des Heils; vanuit je Christelijke levensovertuiging wil je je inzetten voor een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Daarbij kun je goed schakelen tussen verschillende niveaus en stem je jouw communicatie af op de verschillende stakeholders binnen de organisatie. Vanuit een ondernemende en verbindende houding weet jij resultaten te boeken. Dit doe je op een gestructureerde en nauwkeurige en ook resultaatgerichte wijze.

Vaardigheden

  • Academisch werk- en denkniveau
  • Ervaring in brede bedrijfsvoering (o.a. finance, ICT, huisvesting), bij voorkeur RA of RC binnen zorg- en welzijn
  • Kennis van personeels-, organisatie-, financieel- en kwaliteitsbeleid gecombineerd met bedrijfseconomisch inzicht
  • Kennis van relevante geldende wet- en regelgeving
  • Ruime leidinggevende ervaring. De ideale kandidaat is bij uitstek in staat om situationeel leiderschap te verbinden met een geïntegreerde persoonlijkheid
  • Goede beheersing van diverse managementtechnieken
  • Conceptueel en analytisch vermogen
  • Aantoonbaar in staat om beleidsontwikkelingen te signaleren en daarop te anticiperen
  • Proactieve houding
  • Je bent christen (katholiek, protestant of anders) en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je meer daarover weten, zie: www.legerdesheils.nl/identiteit

Vanwege de samenstelling van het directieteam gaat de voorkeur uit naar een vrouw.

Dit bieden wij

Salaris volgens CAO Sociaal Werk schaal 14 met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 7.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op onze website legerdesheils.nl

De regio Zuidoost is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G). Ze werkt vanuit de gedachte dat ieder mens ertoe doet en recht heeft op goede zorg. Wat zijn of haar afkomst of hulpvraag ook is. Drijfveren zijn rechtvaardigheid, solidariteit en professionaliteit. Met maatwerk wil het Leger des Heils Zuidoost gerichte zorg bieden, waarbij uitgegaan wordt van de mogelijkheden en ontwikkelingskansen van elke individuele deelnemer. Het Leger des Heils werkt intensief samen met andere instellingen voor hulp- en zorgverlening, de gemeenten, woningcorporaties, bewonersorganisaties en overige belangrijke partijen. In de regio Zuid-Oost (Noord-Brabant-Limburg) werken zo’n 375 medewerkers en 150 vrijwilligers elke dag aan het leveren van de beste zorg voor de meest kwetsbare deelnemers. De regio heeft een omzet van ongeveer 50 Miljoen euro.

Interesse en contact

Het Leger des Heils heeft de procedure voor deze positie ondergebracht bij Hoek Consultants. Voor meer informatie over de functie of vragen kunt u contact opnemen met Jan Visser (janvisser@hoekconsultants.nl / 0317 – 744050). Uw interesse in de positie kunt u kenbaar maken via Directeur Bedrijfsvoering.