Werken in de regio Venray

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Jeugdzorgwerker voor de Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd

Werkgever:Via Jeugd
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Help jij jongeren met een strafrechtelijke maatregel naar de volgende stap? We zoeken een betrouwbare collega, die duidelijke kaders kan stellen aan jongeren in de KVJJ.

De KVJJ is een laag beveiligde voorziening, waar preventief gehechte jongeren, jongeren met een jeugddetentie of jongeren met een PIJ-maatregel (in de eindfase) dicht bij hun leefomgeving geplaatst worden. Het unieke aan een KVJJ is dat het ‘normale’ leven doorgaat voor de jongere. Dat betekent dat ze naar school, werk of dagbesteding gaan en in de avond en nacht verblijven binnen de KVJJ. Zodat zij na de strafmaatregel makkelijker weer meedoen in de maatschappij. Binnen de KVJJ ligt de nadruk op het creëren en behouden van de positieve aspecten in het leven van de jongeren.

Wat ga je doen?

Je stelt voor iedere jongere, samen met je collega’s een plan op maat op. Je werkt samen met de jongere en het netwerk aan het vergroten van de kansen in de maatschappij. Er wordt van je verwacht dat je duidelijke regels en kaders kunt stellen. Hiermee help je de jongere naar een volgende stap. Als collega ben je betrouwbaar en kun je op elkaar rekenen. Iedere dag en iedere jongere is anders dus dit vraagt wat van jouw flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Naast het contact met de jongere en zijn netwerk onderhoud je ook contact met de ketenpartners en het behandelteam over het te voeren beleid.

Jouw bagage

Jij bent een bevlogen en enthousiaste professional die zich zeer betrokken voelt bij jongeren. Je bent je ervan bewust dat justitiële jeugd een doelgroep is die soms ook veel van je vraagt. Je wilt ertoe doen en gelooft in de kansen die iedereen verdient. Daar gaat jouw hart sneller van kloppen. Natuurlijk ben je je bewust van de complexe zorgvraag van de doelgroep. Sociale en communicatieve vaardigheden zijn een vereiste net als een groot doorzettingsvermogen. Om als jeugdzorgwerker succesvol te zijn beschik je naast genoemde persoonskenmerken over:

  • Een afgeronde sociaal agogische opleiding op MBO/HBO niveau.
  • Enige relevante werk en/of levenservaring en kennis van de sector relevante methodieken zullen je zeker van pas komen.
  • Ook is kennis van de kaders en verplichtingen bij hulpverlening in een gedwongen kader een pré.
  • Wij verwachten dat je jezelf, indien mogelijk, na indiensttreding bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) aanmeldt.

Wij bieden

In overleg met jou kijken we of jouw en onze ambities bij elkaar passen. In elk geval kom je te werken in een dynamische en complexe omgeving waar je alle gelegenheid krijgt om je verder te ontwikkelen en nieuwe kennis te vergaren. Om je een goed beeld te geven van jouw nieuwe werkomgeving nodigen we je na een positief verlopen sollicitatiegesprek uit om een dienst mee te draaien met één van je toekomstige collega’s.

We zoeken een collega voor 24- 32 uur per week. Het salaris voor deze functie is conform CAO Jeugdzorg, met daarbij een werkgeversbijdrage zorgverzekering van € 20,- per maand en een eindejaarsuitkering van 8,3%, zijn geregeld conform CAO-Jeugdzorg.

Belangstelling?

Laat dan je gegevens achter via het formulier of stuur een app-bericht, dan nemen we contact met je op. Je kunt ook reageren door te mailen naar solliciteren@viajeugd.nl Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met: HR-adviseur Sandra Ritzen via tel.: 043-4077103 of Rosanne Hussaarts, Manager Behandelgroep, tel. 043-4077137

Via Jeugd is een organisatie voor jeugdbescherming, jeugdhulpverlening en onderwijs. Via Jeugd is een JeugdzorgPlus-instelling in Cadier en Keer. Wij bieden gesloten jeugdzorg, open jeugdzorg, ThuisBest, ambulante behandeling en begeleiding aan jongeren met zeer ernstige gedragsproblemen. Daarnaast kunnen jongeren terecht bij de Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd. www.viajeugd.nl/aanbod