Werken in de regio Venray

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medewerker Medische Codering

Werkgever:Viecuri
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Dit wordt je nieuwe baan

De afdeling Medische Codering legt van iedere ontslagen patiënt de klinische medische ontslaggegevens vast. Voor de dagverplegingen maken we zoveel mogelijk gebruik van geautomatiseerde vastleggingen. Dit gebeurt volgens de International Classification of Diseases, de zogenaamde ICD-10. De basis hiervoor zijn de vastgelegde gegevens in het Elektronisch Patiëntendossier. Deze gegevens worden landelijk van alle ziekenhuizen verzameld, waardoor het mogelijk is ziekenhuizen te benchmarken.

Als medisch codeur :

  • · Heb je de verantwoordelijkheid voor het juist en volledig verzamelen van relevante medische gegevens ten behoeve van de Landelijke Basisregistratie Zorg (LBZ);
  • Ben je dé expert op het gebied van toepassing van de ICD-10 in de registratie;
  • Draag je zorg voor het interpreteren, classificeren en coderen van diagnoses bij patiënten tijdens een klinische (dag)opname/observatie. Deze gegevens worden ingevoerd in de LBZ registratiemodule binnen het Elektronisch Patiëntendossier (EPD);
  • Signaleer je eventuele onvolkomenheden in de registratie van de zorg en maak je voorstellen om fouten bij de codering te voorkomen én de kwaliteit van registratie en codering te verbeteren;
  • Ben je betrokken en verantwoordelijk voor de aanlevering, verwerking en controle van externe rapportages, waaronder LBZ medisch;
  • Neem je deel aan interne en externe werkgroepen op het eigen vakgebied;
  • Denk je mee om de processen, daar waar mogelijk, verder te automatiseren en robotiseren zodra er nieuwe mogelijkheden ontwikkeld zijn;
  • Zorg je voor de registratie aan de bron, kwaliteit van registratie én dossiervorming.

Kortom, een mooie administratieve functie die onmisbaar is als het gaat om datakwaliteit voor kwaliteitsindicatoren zoals sterftecijfers van een ziekenhuis (HSMR), heropnames (HO) en onverwachte lange opnameduur (OLO).

De afdeling en je collega's

Het cluster Financiën bestaat uit meerdere disciplines zoals Planning & Control, Bedrijfsinformatie, Zorgadministratie, Medische Codering en Financiële Administratie.

Als medisch codeur ben je werkzaam bij de afdeling Medische Codering. Deze afdeling bestaat uit 4 personen. Het team werkt in een complexe omgeving en in een organisatie waarbij we vooral de focus leggen op procesverbetering en -beheersing. Je werkt nauw samen met collega’s van andere disciplines zoals Zorgadministratie, Functioneel beheer en Debiteurenadministratie.

Binnen de Medische Codering is er ruimte om te leren en innoveren. Je leert in de breedste zin van het woord de administratieve stromen binnen de zorg kennen. Kom jij ons fijne team versterken?

Dit ben jij

  • Je beschikt over mbo/hbo werk- en denkniveau;
  • Je hebt kennis van ziekteleer en medische terminologie;
  • Als je de opleiding tot medisch codeur (ICD-10) hebt voltooid is dit fijn, maar dit is geen must. Wij bieden je graag een traineeship aan!
  • Je hebt een goed analytisch vermogen en kunt makkelijk verbanden leggen uit documentaties in het EPD (Elektronisch Patiëntendossier);
  • Je bent een teamspeler en weet structuur in je taken te behouden;
  • Je beschikt over een flexibele, dienstverlenende en oplossingsgerichte instelling;
  • Je houdt van een informele werksfeer en neemt graag verantwoordelijkheid;
  • Je hebt affiniteit met geautomatiseerde systemen en bezit de vaardigheden tot snel en adequaat werken met automatiseringspakketten;
  • Je denkt mee in ontwikkelingen in bestaande werkwijzen of procedures en doet voorstellen tot verbetering.

Niet alleen wat je kan vinden wij belangrijk, wij zijn ook benieuwd naar jou als persoon! Kom je eens langs voor een kop koffie?

Dit bieden wij

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers.

  • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijds goedbevinden.
  • Salariëring geschiedt, afhankelijk van kennis en ervaring, volgens FWG 40 tot een maximum van € 3.160,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week).
  • Conform de cao Ziekenhuizen ontvang je 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
  • Je kunt gebruik maken van een groot aanbod van e-learning modulen die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

En daarnaast biedt VieCuri onder de naam FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden aan, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen.

Je komt in een team met gedreven collega's waarmee je gezamenlijke resultaten bereikt. Een team van professionals die elke dag met enthousiasme werken aan de missie van onze organisatie: met verstand van zaken en gevoel voor mensen leveren wij een uitstekende bijdrage aan de gezondheid van patiënten in Noord-Limburg.

Belangrijk om te weten

Standplaats Venray/Venlo, met de mogelijkheid tot deels thuiswerken als je dit wenst

Inlichtingen over deze functie worden graag verstrekt door Anuschka Rötjes VE Manager Zorgadministratie, telefoonnummer +31 6 45892032

Indien je als zorgverlener werkzaam bent in de zorg maar een overstap naar een meer administratieve functie overweegt, nodigen wij je van harte uit om te reageren. Ook als je interesse is gewekt om opgeleid te worden tot medisch codeur komen we graag met je in contact!

Spreekt deze functie jou aan? Reageer dan vóór 1 maart 2023 via onderstaande button 'solliciteren'.