Werken in de regio Venray

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Assistent Zorg en Welzijn Thuiszorg

Werkgever:Vivantes
Plaats:Limburg

Heb jij een groot hart en wil je graag werken in de ouderenzorg? Wil jij de cliënten ondersteunen waar dat echt nodig is, zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen? Ben jij iemand die van aanpakken weet, en iemand kan helpen op een manier die echt bij hen past? Dan kunnen wij van het Thuiszorg team van Vivantes niet wachten jou te leren kennen!

Wij vinden het belangrijk dat we samen als één team verantwoordelijk zijn voor het welbevinden van de cliënten. Iedereen binnen Vivantes, welke functie je ook hebt, heeft oog voor de dagelijks voorkomende taken en pakt deze ook op. Zo zorgen we samen voor de cliënt en een fijne en hygiënische leefomgeving.

Wie zijn wij?

Vivantes is er voor (kwetsbare) ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze woon-zorglocaties bieden een veilige en prettige woonomgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen blijven leven, ook als er sprake is van mentale en/of fysieke achteruitgang. Daarbij wonen binnen één van onze verpleeghuizen, of in één van de zorgwoningen naast onze verpleeghuizen.

Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat?de cliënt zelf nog kan; alleen of samen met?hun naasten. Als dat niet meer lukt, springen wij bij. Maar we zijn er altijd op gericht?het leven zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven, ook dat doen we samen.

Bij Vivantes werken zo'n 750 zorg- en welzijn professionals samen met meer dan 600 vrijwilligers. Samen dragen zij dagelijks zorg voor meer dan 1.000 cliënten.

Hoe zien je taken eruit?

Samen met jouw collega’s ondersteun je cliënten in hun dagelijks leven. Het behouden of vergroten van wat een cliënt zelf kan is altijd het uitgangspunt. Zo kan de cliënt zo lang als mogelijk thuis blijven wonen. Want jij snapt dat de sleutel tot fijn oud worden zit in actief blijven en zelf kunnen bepalen hoe je dagen eruit zien.

Met jouw zorgzaamheid help je de cliënten een prettig leven te leiden. Met veel geduld en overtuigingskracht lukt het jou om de cliënt zelf te laten doen wat er nog mogelijk is. Je ondersteunt dus niet door altijd taken over te nemen, maar juist door mensen te begeleiden en te stimuleren deze zelf op te pakken. Het maakt je trots en blij als je ziet dat het lukt.

Jouw werkdag ziet er telkens anders uit en is bij iedere cliënt verschillend. Je zet de cliënt altijd in zijn kracht, vanuit inzicht in wat deze zelf nog kan. Je ondersteunt bij de dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, koken, licht huishoudelijk werk, een spelletje doen, of andere sociale activiteiten. Lichte zorgtaken kunnen in het verlengde van deze activiteiten onderdeel zijn van je werkzaamheden bij de cliënt. Je draagt hiermee bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en een zinvolle dagbesteding in eigen regie van onze cliënten in de zorgwoningen.

Je hebt een mooie kans om mee te helpen om een nieuw team te bouwen van mensen die individuele begeleiding bieden aan de cliënten. Hierbij willen we ook de sociale contacten van de cliënten onderling stimuleren. Doordat we deze begeleiding zo belangrijk vinden, breiden we het thuiszorg team uit met meer mensen in deze nieuwe functie.

Wat bieden wij?

Een enthousiast team van collega’s die elkaar ondersteunen, aanvullen en versterken.Je mag rekenen op heldere kaders, waarbinnen je eigen initiatief mag nemen.Een aantrekkelijk brutosalaris in FWG 20 tussen de €2.236,57 en €2.772,02 bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. In oktober 2024 volgt hier bovenop nog een cao-verhoging van 2,5%.Een vast dienstverband voor onbepaalde tijd waarvan de eerste twee maanden gelden als wettelijke proeftijd.Een baan voor 20-24 uur per week, meer uren zijn bespreekbaar.Jaarlijks kun je genieten van 29 vakantiedagen o.b.v. een 36-urige werkweek.Je bouwt vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%) op.Een goede pensioenregeling bij PFZW.De mogelijkheid voor persoonlijke en professionele ontwikkeling d.m.v. trainingen of opleidingen.Ook kun je gebruikmaken van het meerkeuzesysteem FiscFree. Hier kun je diverse producten of diensten met belastingvoordeel aanschaffen.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent een steun en toeverlaat voor de cliënten. Je kiest niet voor de makkelijk weg, maar zet je telkens in om de cliënt te helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.Je beschikt over een flinke portie doorzettingsvermogen en geduld.Je bent alert en signaleert snel veranderingen in de situatie van de cliënt. Je zorgt ervoor dat je collega’s in je team op de hoogte zijn, zodat jullie met de naasten voor een goede oplossing kunnen zorgen.Je bent flexibel qua werktijden. Het kan voorkomen dat in de avonden of weekenden gewerkt wordt.

Hoe ziet ons introductieprogramma eruit?

Vivantes investeert in haar medewerkers, daarom hebben wij een uitgebreid introductieprogramma samengesteld waarmee wij nieuwe medewerkers meenemen in de missie en visie van Vivantes.

Na het tweedaagse introductieprogramma in het bestuurscentrum zul je op de derde dag op jouw werklocatie kennismaken met je buddy. Gedurende een week zal jij als nieuwe collega wegwijs worden gemaakt op de locatie, de diverse disciplines die er werkzaam zijn, diensten waarvoor je ingeroosterd wordt, is er aandacht voor praktische zaken, veiligheid en evaluatiemomenten.